Terschelling

Flag Dutch wadden island Terschelling at the sea

Ongetwijfeld behoort dit mooie waddeneiland tot de meest aantrekkelijke vakantiegebieden van Nederland.

Terschelling heeft een uniek zandstrand van 29 km lang en enige honderden meters breed, gemarkeerd door een ruisende branding en schitterende vrij toegankelijke duinen.

De Boschplaat is één van de mooiste natuurgebieden (4500 ha. groot) waar zich ook een zilvermeeuwkolonie bevindt, die door excursie van Staatsbosbeheer te bezoeken is.

Drowning house at the beach from Dutch wadden island TerschellingDe verschillende landschappen zoals o.a. prachtige loof- en dennenbossen, duingebieden, heidevelden, polder- en kweldergebieden, maken Terschelling tot een ideaal vakantie-eiland waar men volop tot rust kan komen.

Two bicycles parked in the dunes in Netherlands.

Uw vakantie begint al zodra u in Harlingen aan boord stapt. De auto mag mee naar Terschelling maar moet wel van te voren geboekt worden. Wilt u het eiland echt ontdekken, dan is de fiets de manier om het eiland te verkennen. Een net van 60 km goede fietspaden brengt u in de mooiste gebieden.

Fietsen zijn  te huur op Terschelling. Versnelling, mountain bike of elektrische fietsen. Onze fietsenverhuurder Knop verzorgt het vervoer van uw bagage naar het verhuuradres visa versa.U kunt opstappen in West of de fietsen laten bezorgen bij de bungalow.

Oerol

Natuurlijk heeft het eiland van zichzelf al genoeg moois te bieden. Toch is het eiland één periode in het jaar extra bijzonder door hetoerol festival Oerol. Het Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.